Ο Βασίλης Βεζυρέας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως μοντέλο και από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικά πάνελ. Τα τελευταία χρόνια όμως, έβαλε τα ράσα και μάλιστα ενθρονίστηκε… αρχιεπίσκοπος.

Η ιστορία του παλαιοημερολογήτη αρχιεπισκόπου Παρθένιου είναι αρκετά μπλεγμένη. Από διάκονος της Ελλαδικής Εκκλησίας πέρασε στις πασαρέλες και τις νυχτερινές πίστες και από επαγγελματίας μάγειρας, ενθρονίστηκε και επισήμως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογητών.

Το όνομά του πρωταγωνίστησε από το 2000 και έπειτα στον χώρο της showbiz, με αποτέλεσμα να αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (στην οποία ανήκε και απ’ όπου καθαιρέθηκε), ο Παρθένιος Α’ -όπως αποκαλείται πλέον- έλαβε τον ύψιστο τίτλο της Εκκλησίας των ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί).

Η αγάπη του για την εκκλησία εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς και, μάλιστα, ο Βασίλης Βεζυρέας φοίτησε στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας και στη συνέχεια στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Παρά το γεγονός ότι είχε πάρει την απόφαση να αφιερωθεί στον Θεό υπηρετώντας την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεξε να πετάξει  τα ράσα για να ασχοληθεί αρχικά με το μόντελινγκ, συμμετέχοντας σε επιδείξεις μόδας και κλείνοντας συνεργασίες με σημαντικούς Ελληνες σχεδιαστές. Τότε ήταν που είχε γίνει «μήλον της Εριδος» για τις εκπομπές lifestyle, που έδιναν μάχη ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία του στα πλατό τους, σκανδαλίζοντας όμως τον κλήρο και τους πιστούς με τις επιλογές του.

Κάθε φορά, όμως, που ένιωθε ότι οι κοσμικές δουλειές δεν τον κάλυπταν επέστρεφε ξανά στην Εκκλησία.

Σήμερα ο αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογητών Παρθένιος, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει βιβλίο με συνταγές. Μάλιστα θα έχει και διατροφικά μυστικά της Εκκλησίας. «Τα έσοδα του βιβλίου θα βοηθήσουν στα γεύματα αγάπης» λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Espresso. Σημειώνει ότι «δεν ζητάμε χρήματα από τον κόσμο, αλλά ζητάμε την πρώτη ύλη για την παρασκευή των συσσιτίων. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά βρισκόμαστε στους δρόμους, στην πλατεία Κουμουνδούρου, με τους άστεγους».

VEZIREAS