Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος της ΓΓ Ισότητας των Φύλων είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 γυναίκες και άνδρες που πλήττονται από την ανεργία και που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, θύματα trafficking και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι δυνητικοί ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι μπορεί να είναι υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, Συνεταιρισμοί, και συλλογικοί φορείς.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 5 Μαρτίου 2012, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.