Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ανερχόμενους σχεδιαστές στην κεντρική Ευρώπη. Γεννημένος στην Ιταλία από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος γνωστός με το όνομα Dimitri, διαγράφει ήδη μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μόδας.

Στα 33 του χρόνια, έχει δουλέψει ήδη με την Vivienne Westwood, την Jil Sander και τον Hugo Boss, ενώ οι δημιουργίες του έχουν φιλοξενηθεί σε όλα τα μεγάλα περιοδικά μόδας και πρόσφατα πήρε μέρος στην εβδομάδα μόδας του Βερολίνου.

Ποια είναι όμως η γυναίκα που έχει στο μυαλό του όταν σχεδιάζει;
«Η γυναίκα για την οποία σχεδιάζω, είναι θηλυκή, εντυπωσιακή,σέξι και με αυτοπεποίθηση. Μια γυναίκα μεσογειακή, σαν τη Μόνικα Μπελούτσι. Θέλω τα ρούχα μου να δείχνουν όμορφα σε κάθε μέγεθος κι αυτό είναι που έχω στο μυαλό μου σε κάθε κολεξιόν. Δεν χρειάζεται μια γυναίκα να έχει διαστάσεις μοντέλου για να είναι κομψή», δηλώνει ο Dimitri.

Αν και εγγονός και ανιψιός δύο Ελλήνων ιερέων, δεν μιλά ελληνικά. Ντρέπεται λέει αλλά ο πατέρας του δεν του έμαθε και πάντα στενοχωριόταν που δεν μπορούσε να μιλήσει με τον παππού του στο χωριό. Περήφανος για τη διπλή καταγωγή του ωστόσο, μιλά στη Realnews για την Ελλάδα χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του.

Του αρέσουν όλα, τα νησιά, το χωριό του πατέρα του, η Τανάγρα, ακόμα και η Αθήνα. Και βέβαια του αρέσουν οι Ελληνίδες. Τις βρίσκει θηλυκές και σέξι. «Μοιάζουν πολύ με τις Ιταλίδες. Ντύνονται όμορφα και αγαπούν πολύ τη μόδα. Τα τελευταία χρόνια, βλέπω και μεγάλη πρόοδο στο στυλ τους. Είναι πανέμορφες».

Όσο για το πώς είναι να είναι κανείς νέος δημιουργός την περίοδο της κρίσης ο Dimitri δηλώνει «Αν δεν είχα τη στήριξη της μητέρας μου, δεν θα τα κατάφερνα. Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ποτέ και αυτό ισχύει παντού».