Σταθμευμένα οχήματα θα απομακρυνθούν, η νόμιμη κατάληψη δημοσίου χώρου για τα καταστήματα θα οριοθετηθεί, η πλατεία θα καθαριστεί, όπως και ο περίβολος της Αγίας Ειρήνης αλλά και οι προσόψεις των κτιρίων στις οδούς Βασιλικής, Λιμπόνα και Σκουζέ, από μουτζούρες και βρομιές.

Όλα αυτά θα γίνουν την Πέμπτη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου προγραμματίζεται η επόμενη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων στην επιχείρηση για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου της πόλης.

s2s82tcj

To πρόγραμμα αναβάθμισης του εμπορικού τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται με τη συνεργασία του Athens Partnership. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα, έχουν μετατραπεί σε πεζόδρομους οι οδοί Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Αβραμιώτου και Καρόρη.

zujk6x9o

Συνεχίζεται επίσης και ο καθαρισμός των τοίχων από μουτζούρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, μέχρι τώρα 5.600 τ.μ. επιφανειών κτιρίων και ρολών καταστημάτων στο Εμπορικό Τρίγωνο, έχουν καθαριστεί από tags και μουτζούρες και συντηρούνται, τέσσερα άδεια κτίρια έχουν καθαριστεί και ανοίξει για πρώτη φορά στο κοινό, ενώ σχεδόν 50 γλάστρες και φυτά έχουν «υιοθετηθεί» από καταστηματάρχες.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα Τέχνη στα ΚΑΦΑΟ, όπου καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα κουτιά των ΚΑΦΑΟ.

3lratw0f

Μετά το κτίριο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, τώρα και το κτίριο της Αιόλου 38 στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης θα καλυφθεί με πανό μεγάλης κλίμακας μέσω της δράσης «Αθήνα εικόνες χορού».

Όπως τονίζει ο δήμος, η εξέλιξη των, θεσμοθετημένων εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων, σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του εμπορικού τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

0k343i7c