Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας από 7-9 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου η εβδομάδα που έρχεται θα θυμίζει φθινόπωρο ή ακόμη και χειμώνα για τα πιο ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και μέχρι το τέλος της αυριανής ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές των νησιών του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

Οι βροχές και οι καταιγίδες, αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές που τα φαινόμενα εκεί θα είναι κυρίως τοπικά και εξασθενημένα.

Για παράδειγμα, λέει, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, οι βροχές θα είναι γενικά ήπιες και τοπικές. Οι άνεμοι την Τρίτη θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά του Ιονίου αλλά και στο νότιο Αιγαίο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περίπου πάνω από τα 1700-1800 μέτρα υψόμετρο.

Επίσης μέχρι και την Τρίτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 7-9°C σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου ή της Κυριακής.

Στην Αττική δεν θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα. «Ναι μεν, κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο νομό ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σίγουρα δεν προβλέπονται ιδιαιτέρως έντονα φαινόμενα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου» λέει ο κ. Καλλιάνος.