Προτεραιότητα στον νέο τρόπο εκτελωνισμού δεμάτων και μικροδεμάτων που διακινούνται μέσω των ΕΛΤΑ από και προς το εξωτερικό, με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την υποστήριξη των εξαγωγικών πρωτοβουλιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, δίνει το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΤΑ, το οποίο μάλιστα πραγματοποίησε την πρόσφατη συνεδρίασή του στο Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου του Οργανισμού στο «Ελ.Βενιζέλος».

Για την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση επί της νέας παραγωγικής διαδικασίας και με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, η πρόεδρος Ευφροσύνη Σταυράκη, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Ζαρολιάγκης και τα μέλη του ΔΣ των ΕΛΤΑ επέλεξαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικού Ταχυδρομείου της εταιρίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Έτσι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων Τελωνείου Αερολιμένος «Ελ. Βενιζέλος» και να ενημερωθούν επί τόπου σχετικά με τις νέες τελωνειακές διαδικασίες για τον εκτελωνισμό των ταχυδρομικών αντικειμένων που εφαρμόζονται έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Ταχυδρομείων έδωσε κατευθύνσεις για την βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών.