Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά προσφυγών και μεταναστών στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας Ασύλου στην Αθήνα, επισκέφτηκε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδας Γενς Πλέτνερ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Πλέτνερ συνομίλησε με παιδιά, τους υπεύθυνους του προγράμματος και τη διευθύντρια της υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου. «Ο αριθμός των αφιχθέντων προσφύγων στην Ελλάδα είναι ως γνωστόν μεγάλος και οι ανάγκες τους ακόμη μεγαλύτερες. Κυρίως όμως τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα και χρήζουν προστασίας. Η ανθρωπιά επιτάσσει να στηρίζουμε ειδικά τους πιο αδύναμους των αδυνάμων. Η αφοσίωση των συνεργατών της «METAδραση» και των πολλών εθελοντών είναι πολύ εντυπωσιακή και αξίζει τη στήριξή μας» δήλωσε μετά τις συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας, ο κ. Πλέτνερ.

Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση πως η Γερμανία στηρίζει φέτος το έργο της UNICEF στην Ελλάδα με ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ επισημαίνεται πως ένα μέρος του προγράμματος δίνει έμφαση στη δομή «child friendly spaces» σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Σε ό,τι αφορά τη δράση της ελληνικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΜΕΤΑδραση», η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως έχει αναλάβει τη λειτουργία των χώρων αυτών, οι οποίοι προσφέρουν ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά, ώστε να παίζουν και να απασχολούνται δημιουργικά. Επιπρόσθετα, τονίζεται πως οι ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες της «METAδραση» μπορούν- στο πλαίσιο αυτό- να αναγνωρίσουν τις πλέον ευάλωτες περιπτώσεις παιδιών και να τις παραπέμψουν σε εξειδικευμένο προσωπικό για περαιτέρω παροχή βοήθειας.Από την έναρξη του προγράμματος έχουν επωφεληθεί από την δομή αυτή πάνω από 1.000 παιδιά.