Μισή ώρα ή και τριάντα πέντε λεπτά καθυστέρησε το ασθενοφόρο που κλήθηκε στη Δραπετσώνα για να παραλάβει τον τραυματισμένο Θόδωρο Αγγελόπουλο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιάννη Χούσου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Χούσος δήλωσε πως το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει στο σημείο όπου είχε τραυματιστεί ο σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα το ΕΚΑΒ δέχτηκε την κλήση στις 18:54 χθες το απόγευμα και έφθασε στη Δραπετσώνα στις 19:30, ενώ στις 19:42 η οικογένεια υπέγραψε για τη μεταφορά του σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, «κόλλησε» το γκάζι του ασθενοφόρου που είχε κληθεί με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί δεύτερο για να μεταφέρει τον τραυματία.

«Σίγουρα ήταν επιβαρυντικό. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει συνήθως. Για αυτό ζητάμε να λυθούν κάποια προβλήματα», είπε ο κ. Χούσος εξηγώντας ότι «τώρα ήταν ένας επώνυμος, αλλά υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις ανώνυμων πολιτών, που χάνουν την ζωή τους από την καθυστέρηση».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιόκος, δήλωσε ότι διέταξε ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για όσα έγιναν. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για το πρόβλημα με το γκάζι του πρώτου ασθενοφόρου.

«Αυτό που ξέρω είναι πως όταν έφτασαν οι διασώστες μας, επιχείρησαν να βάλουν κολλάρο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αλλά η οικογένειά του, δεν τους το επέτρεψε καθώς εκείνη την ώρα έφτανε και το ασθενοφόρο του Metropolitan», τόνισε.

Σύμφωνα με εκείνους που ήταν κοντά του λίγο μετά το ατύχημα, ο Θ. Αγγελόπουλος είχε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες μαζί τους.

Δείτε το βίντεο