H Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που ύστερα από χρόνια αναβολών στήθηκε και είναι στη διάθεση όσων τη χρειαστούν, παρουσιάσθηκε από το διοικητή του ιδρύματος, Δημήτρη Κατσιφαράκη μαζί με διευθυντές υπηρεσιών και τη διοικητή της ΔΥΠΕ, Χριστίνα Παπανικολάου.

Η κ. Παπανικολάου σε σύντομη παρέμβασή της επισήμανε πως το υπουργείο Υγείας σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες προσπαθεί να στηρίξει το σύστημα με την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, ενώ εξήρε τη λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων.

Ο κ. Κατσιφαράκης παρουσίασε τον απολογισμό του 2011 σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, ο ισολογισμός κλείνει θετικά με περίσσευμα 5,5 εκατ. ευρώ. Αυτό το λογιστικό υπόλοιπο, το οποίο οφείλουν τα ταμεία ακόμη στο νοσοκομείο, ο κ. Κατσιφαράκης το απέδωσε στη χρηστή διοίκηση του προκατόχου του Παύλου Παπαδόπουλου που «χωρίς να κάνει περικοπές σε θέματα ποιότητας κατάφερε με οικονομία να υπάρξει πλεόνασμα».

Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα λειτουργίας της Μονάδας Εμφραγμάτων, για την οποία και επισήμανε πως με συστηματική προσπάθεια και τη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων, που συνέβαλαν ακόμη και με εποικοδομητική κριτική, λειτουργεί μια μονάδα τριών κλινών, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις κλίνες της Εντατικής σε πέντε, αφού μέχρι τώρα οι εμφραγματίες «έπιαναν» τα κρεβάτια της Εντατικής. Σύμφωνα με τον κ. Κατσιφαράκη, το νοσοκομείο μπορεί πλέον να διαθέσει κρεβάτια Εντατικής και σε ασθενείς από άλλες περιοχές που με πτήση του ΕΚΑΒ θα μεταφερθούν στη Μυτιλήνη.