Στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται σε λίγη ώρα η ημερίδα «Κίνδυνοι και Απειλές στο Διαδίκτυο για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο μιας σειράς διαλέξεων επιμορφωτικού χαρακτήρα για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τη «δύναμη» του διαδικτύου, καθώς και η ευαισθητοποίηση ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης μαζί με εξειδικευμένους Αξιωματικούς θα αναφερθούν:

· Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.

· Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

· Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

· Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on – line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

· Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.

· Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.