Επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών της στον Πειραιά, από ομάδα ατόμων, την οποία «φωτογραφίζει» να έχει σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ομάδα περίπου 10-12 ατόμων, που επέβαιναν σε μηχανές, επιτέθηκαν τα ξημερώματα σε αφισοκολλητές που τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με θέμα την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Οίκο Ναύτη, όπου αρχικά με απειλές και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας σωματική βία τραυμάτισαν έναν εκ των αφισοκολλητών.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ «η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.».

Με ανακοίνωση της, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και τη δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα», αλλά αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Τέλος, καλεί τα συνδικάτα να λάβουν αποφασιστική θέση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.