Κινητοποίηση προκάλεσε στο νησί της Φολεγάνδρου η αποστολή το περασμένο Σαββατοκύριακο, κλιμακίου του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Του Μαρίνου Γκασιάμη Μόλις έγινε γνωστή η έλευση του κλιμακίου της Αεροπορίας, ο δήμαρχος Λευτέρης Βένιος σε σχετική ανακοίνωση κάλεσε τους κατοίκους να κινητοποιηθούν και συγκεκριμένα τους γνωστοποίησε πως «λαμβάνοντας υπ όψιν τις ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες του νησιού και τις εγγενείς δυσκολίες πρόσβασης του πληθυσμού σε δομές δευτεροβάθμιας παροχής ιατρικής φροντίδας, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι:

  1. Να προγραμματίσουν οι ίδιοι για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα ιατρεία.
  2. Να ενημερώσουν τους οικείους τους με ιδιαίτερη έμφαση σε άτομα της τρίτης ηλικίας που ενδεχομένως διαβιούν μόνα τους, ώστε σε συνεννόηση με το Π.Π.Ι. και το Δήμο, να μπορέσουν όλοι οι κάτοικοι να εκτιμηθούν στα ιατρεία.
  3. Όσοι προσέλθουν στα ιατρεία για εξέταση, να προσκομίσουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αποτελέσματα πρόσφατων εξετάσεων, αποτελέσματα υπερήχων και ενημερωτικά από νοσηλείες για να διευκολυνθεί το έργο των ιατρών.

Η αντιδήμαρχος δε Ευθαλία Παπαδοπούλου μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στο Facebook. Από πλευράς της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε γνωστό πως κλιμάκιο Υγειονομικού Προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκαν τη νήσο Φολέγανδρο, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους του νησιού. dpetno12 dpetno11 dpetno10 dpetno9 dpetno8 dpetno7 dpetno6 dpetno5 dpetno4 dpetno3 dpetno2 dpetno1 Το κλιμάκιο αποτελούνταν από έντεκα Αξιωματικούς ιατρούς ειδικοτήτων Καρδιολόγο, Δερματολόγο, Ακτινολόγο, Παθολόγο, Ενδοκρινολόγο, Νευρολόγο, ΩΡΛ, Παιδίατρο και ορθοπεδικό, δύο Αξιωματικούς Νοσηλευτές και τρεις Υπαξιωματικούς Βοηθούς Νοσοκόμους. Κατά τη διάρκεια του διημέρου εξετάσθηκαν διακόσιοι εξήντα πέντε ασθενείς, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα υπερηχοκαρδιολογικές μελέτες και δεκαεπτά υπερηχογραφικές μελέτες, ενώ έγινε προληπτική παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός στα παιδιά που διαμένουν μόνιμα στο νησί.

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.