Μηνύματα στους δικούς του ανθρώπους έστελνε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης το διάστημα που βίωνε τον εφιάλτη της ομηρείας. Κάποιες από αυτές τις επιστολές προς την οικογένειά του, οι απαγωγείς τον ανάγκαζαν να τις υπογράφει με το αίμα του!

Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Αυγούστου, ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, απευθύνεται στα παιδιά του γράφει:

«Αγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορείτε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι’ αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ’ όλα να είστε ασφαλείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας».

Σε μια άλλη επιστολή προς τη σύζυγό του, αναφέρει: «Ο μεγαλύτερος πόνος ήταν η έλλειψή σου και η μεγαλύτερη έγνοια μου η θλίψη σου. Πιστεύω πως γρήγορα θα είμαστε μαζί να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να ζήσουμε όμορφα».

Στον πατέρα του, στις 23/04/2017, έγραφε:

«Αγαπημένε μου πατέρα,

Καταλαβαίνω τον πόνο και την αγωνία όλων σας. Όμως μετά από 24 ώρες στην απομόνωση έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και αρχίζει η τρέλα. Μη με αφήσετε άλλο εδώ, σας εκλιπαρώ. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Δώστε μια λύση γιατί δεν αντέχω άλλο. Ξέρω πως δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε αλλά να βρεθεί κάτι τόσο όσο εσείς μπορείτε και θα είναι για αυτούς αποδεκτά.

Γρήγορα σας παρακαλώ γιατί κάθε μέρα που περνά ίσως φέρνει κινδύνους που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μην αφήσετε την αστυνομία να δυσχεραίνει τη συνδιαλλαγή. Και προς θεού μη βάλουν κοριούς ή πλαστά γιατί τότε θα κινδυνεύσει η ζωή μου. Για να υπάρξει μυστική επαφή χωρίς να παρεισφρήσει η αστυνομία, χρησιμοποιήστε το κινητό του Μ. Συνθηματικό Α.Β. Είδα σήμερα τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών. Μακρόν εναντίον Λεπέν. Ο Θεός να δίνει κουράγιο σε όλους μας. Ελπίζω να είστε καλά. Όσο γίνεται».

Στον αδερφό του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έγραφε: «Μάνο μου σε παρακαλώ δώσε αυτό το σημείωμα στα χέρια του πατέρα. Αν λείπεις, παρακαλώ να το δώσει η Χρύσα και γύρισε να μας βοηθήσεις».

Μετά την περίοδο σιωπής δύο μηνών στις διαπραγματεύσεις, καθώς οι απαγωγείς φοβήθηκαν ότι μπορεί να εντοπιστούν από τις Αρχές, η οικογένεια ζήτησε ξανά μια απόδειξη ζωής. Εκείνοι έβαλαν τον επιχειρηματία να γράψει μια επιστολή, απαντώντας σε μία ερώτηση που μόνο εκείνος ήξερε να απαντήσει.

«Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανώλη,

Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του H… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε. Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο τριήμερο στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περίπου καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν. Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…».