Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

«Συζητήσαμε πολλά θέματα που αφορούν τις πόλεις μας. Θέματα συνεργασίας και καταλήξαμε σε ορισμένες προτάσεις. Θα δουλέψουμε σε επόμενες δράσεις για να αναπτυχθεί μεγαλύτερη συνέργεια και περισσότερες σχέσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική, έχουμε μόνο τη Διπλωματία των Πόλεων» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση. Όπως πρόσθεσε, αρκετοί τουρίστες από την ΠΓΔΜ επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, ενώ αρκετές επιχειρήσεις από την Ελλάδα βρίσκονται στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, από την πλευρά του, ο κ. Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη «θετική δύναμη στην περιοχή», ενώ υποστήριξε πως είναι «προνόμιο» για τον ίδιο να είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ που επισκέπτεται τον δήμαρχο στο γραφείο του. Όπως σημείωσε, από τις προτάσεις που συζήτησε με τον κ. Μπουτάρη ξεχώρισε την ιδέα της οργάνωσης των Δρόμων του Κρασιού. «Συζητήσαμε πολλά θέματα και συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας μετά τις εκλογές στη χώρα μου, για να διαμορφώσουμε μία θετική ατζέντα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Ντιμιτρόφ.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία διαφορά που χωρίζει τις δύο κοινωνίες και τα δύο έθνη, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενώνουν και θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά όπου έχουμε εμφανές ενδιαφέρον για να εργαστούμε καλύτερα» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.