Περίπου 50 διπλώματα οδήγησης αφαιρούνται κάθε μήνα από την Τροχαία, με το 70% αυτών να αφορά οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Επίσης, το 27% σχετίζεται με ανασφάλιστα οχήματα και το 3% αυτών για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχαΐας. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η αφαίρεση διπλωμάτων από νεαρά άτομα γιατί οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει αλκοολούχα ποτά σε αυτή την έκταση είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα, που πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας».

Όσον αφορά στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι «η παραλαβή των νέων διπλωμάτων οδήγησης γίνεται πλέον σε ένα μόλις μήνα, όταν στο παρελθόν απαιτείτο χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών».

Επίσης, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, κάθε μήνα 700-800 πολίτες δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης και γίνονται περίπου 50 αναθεωρήσεις διπλωμάτων. Ακόμη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του δημοσίου ΚΤΕΟ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση κατά 20% στον έλεγχο των οχημάτων.