Σήμερα πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου της αστυνομίας για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας έχοντας διασφαλίσει 100% ότι έχουν εντοπίσει το τελευταίο κρησφύγετο όπου κρατήθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πήραν το ρίσκο να προχωρήσουν σε καταδρομικού τύπου επέμβαση για την απελευθέρωσή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς μετακίνησαν πέντε με έξι φορές τον Μιχάλη Λεμπιδάκη προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα τον έβρισκαν ποτέ οι αστυνομικοί.

Από τις αρχές του καλοκαιριού και όσο πλήθαιναν οι ενδείξεις σε βάρος των υπόπτων, η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε την προσοχή της στην περιοχή στα νότια των νομών Ρεθύμνου-Χανίων, από το Φραγκοκάστελο μέχρι και τα Σφακιά.

Η 6η Αυγούστου είναι μία σημαδιακή ημερομηνία τόσο για την ΕΛ.ΑΣ. όσο και για τους απαγωγείς. Την ημέρα εκείνη αποφασίστηκε να γίνει αστυνομική επέμβαση σε σπίτι υπόπτου στον Βρασκά Σφακίων.

Αστυνομικοί που είχαν τη συνολική εικόνα όλων των δεδομένων μέχρι εκείνη την στιγμή πίστευαν ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατείται σε κάποιο οίκημα της περιοχής. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για την ΕΛ.ΑΣ. που ερεύνησε και παρακείμενο σπίτι, αφήνοντας να διαρρεύσει σκοπίμως ότι η έφοδος σχετιζόταν με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Η επιχείρηση στον Βρασκά ώθησε τους απαγωγείς να τον μεταφέρουν στο τελευταίο και μοιραίο κρησφύγετο, στη γέφυρα της Ζουρίδας, όπου  τερματίστηκε η υπόθεση.

Όπως αποκαλύπτεται σε εκείνη την επιχείρηση πράγματι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατούνταν σε οίκημα στον Βρασκά. Επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον απαχθέντα. Την στιγμή της επέμβασης ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος προφανώς κρατούνταν σε κάποιο παρακείμενο οίκημα άκουγε τους αστυνομικούς να φωνάζουν «Αστυνομία – Αστυνομία!».

Στο μεταξύ το προφίλ και τον τρόπο δράσης των δραστών της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη προσπαθούν να συνθέσουν οι αστυνομικές αρχές, βάσει της κατάθεσης του Κρητικού επιχειρηματία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ενώ καταζητούνται ακόμη 4 ή 5 για συμμετοχή στην επιχείρηση απαγωγής.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς, η εμπλοκή της ανήλικης κόρης ενός από τους συλληφθέντες, η οποία μάλιστα είχε αναλάβει να βρει λύσεις για την επικοινωνία με την οικογένεια Λεμπιδάκη, αγοράζοντας κινητά τηλέφωνα με στοιχεία τρίτων ή ταχυδρομώντας τα βίντεο με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μία ημέρα μετά το αίσιο τέλος της απαγωγής του, ο Κρητικός επιχειρηματίας βρέθηκε στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της εταιρείας του, προκειμένου να επιστρέψει στη δουλειά.

«Ευχαριστώ τους αστυνομικούς, ευχαριστώ τους εργαζόμενους, τους φίλους, τους συγγενείς, όλους όσοι ανησύχησαν για μένα και στάθηκαν στην οικογένειά μου», είπε συγκινημένος ο Μιχάλής Λεμπιδάκης στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, είμαι απόλυτα υγιής, ψυχικά και σωματικά. Σήμερα το πρωί το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να έρθω να βρεθώ με τους συνεργάτες μου. Για εμένα που ξέρω εκ των έσω είναι ένα θαύμα αυτό που πέτυχα», ανέφερε ο επιχειρηματίας.