Στο Βερολίνο, προσκεκλημένη του διάσημου δημιουργού Ρόμπερτ Γουίλσον βρίσκεται αυτές τις μέρες η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, όπου συμμετέχει, τιμητικά και αφιλοκερδώς, στο επετειακό έργο του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη «Ο Λούθηρος χορεύει με τους Θεούς» (Luther dancing with the Gods) για τα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 Θέσεων του Μαρτίνου Λούθηρου στην είσοδο του Καθεδρικού της Βιτεμβέργης.

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως τις 12 Οκτωβρίου. Η Λυδία Κονιόρδου αφηγείται στα ελληνικά, αποσπάσματα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη του Ιωάννη προβάλλοντας τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Λυδία Κονιόρδου είχε πρωτοσυνεργαστεί με τον Μπομπ Γουίλσον στην «Οδύσσεια», το 2012 στο Εθνικό Θέατρο.

Στη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία, η υπουργός Πολιτισμού θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και τοπικούς αξιωματούχους για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας. Στις 5 Οκτωβρίου η υπουργός θα βρίσκεται στη Βασιλεία για τα εγκαίνια του «Culturescapes», με την παραγωγή «The Great Tamer» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην οποία φέτος η Γαλλία είναι τιμώμενη χώρα, με την ομόλογό της και τη Γερμανίδα υπουργό Πολιτισμού, Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού, Φρανσουάζ Νισέν.