Οι γιατροί που έχουν σύμβαση με τους Δήμους για την ιατρική φροντίδα των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ και δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν. Αυτό επισημαίνει και σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου αναδεικνύοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη συνταγογράφηση των γιατρών που έχουν σύμβαση με τους Δήμους για την ιατρική φροντίδα των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Οι γιατροί που έχουν σύμβαση με τους Δήμους για την ιατρική φροντίδα των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ και δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλοί ηλικιωμένοι να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και σε αρκετές περιπτώσεις να αδυνατούν να βρουν γιατρό να τους συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους.

Γι΄ αυτό σας παρακαλώ να δώσετε λύση στο παραπάνω πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς ηλικιωμένους δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους συμβεβλημένους με τα ΚΑΠΗ γιατρούς να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».