Τρία κινητά που πετάχθηκαν από τα παράθυρα ενός αυτοκινήτου και ένας τυχαίος έλεγχος φαίνεται ότι ήταν τα στοιχεία που έλυσαν το κουβάρι της απαγωγής του επιχειρηματία των Πλαστικών Κρήτης, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία έκανε έφοδο περίπου στις 07:30 το πρωί σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων, τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο προς τα Χανιά.

Δύο άνδρες που βρίσκονταν εκεί για να φρουρούν τον 53χρονο δεν έφεραν καμία αντίσταση, καθώς κοιμούνταν. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων, που βρισκόταν σε άλλον όροφο του κτιρίου, και έναν ακόμη άντρα που ήταν στον ίδιο χώρο με τον Λεμπιδάκη. Ήταν ο φρουρός του.

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος. Πληροφορίες λένε πως βρέθηκε πάνω σε ένα στρώμα στο πάτωμα, με το πόδι του δεμένο με αλυσίδα.

Αν και φανερά αδυνατισμένος -εκτιμάται ότι έχει χάσει περίπου 10 κιλά- και ταλαιπωρημένος, ο κ. Λεμπιδάκης είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για ιατρική εξέταση και προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε επτά συλλήψεις, ενώ εξετάζεται επιπλέον ο βαθμός εμπλοκής μια ανήλικης, κόρης ενός εκ των συλληφθέντων.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη όσων παρακολουθούνταν εδώ και μήνες σε σχέση με την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μοναδική κουβέντα που είπε ο επιχειρηματίας όταν εντοπίστηκε ήταν ένα «ευχαριστώ» στους αστυνομικούς που τον απελευθέρωσαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 53χρονος είχε μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κρησφύγετο το τελευταίο διάστημα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση απελευθέρωσης του Μ. Λεμπιδάκη υπό άκρα μυστικότητα. Μάλιστα, δεν κάλεσε ούτε ασθενοφόρο να βρίσκεται στο σημείο.

ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ

Από τις 30 Μαρτίου που απήχθη ο επιχειρηματίας, οι δράστες είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους απαγωγείς πριν από τρεις μήνες και έκτοτε τους παρακολουθούσαν αλλά δεν έκαναν κάποια κίνηση έως ότου διασφαλίσουν τη ζωή και την ακεραιότητά του.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια ελέγχου που είχε γίνει στην Κρήτη σε τρία άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι κανένας τους δεν είχε κινητό τηλέφωνο και όπως προέκυψε τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε κάτι. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ

Ύστερα από εντατική παρακολούθηση των υπόπτων, οι αστυνομικοί κατάφεραν χτες να εντοπίσουν το κρυσφύγετο όπου κρατείτο ο όμηρος και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.

Aύριο Τρίτη, στις 13:00, στην έδρα της ΓE.Π.A.Δ. Κρήτης στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Παρόντες θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς. Η παρουσίαση θα γίνει από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.