Θέλετε να γυμναστείτε και έχετε χρόνο αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πάτε στο γυμναστήριο; Η φύση είναι η λύση. Και μη σκεφτείτε το κρύο. Άλλωστε, το τρέξιμο και ειδικά μέσα στο πράσινο μόνο καλό κάνει στον οργανισμό σας.

Ακόμη και η τσιμεντούπολη της Αθήνας διαθέτει κάποια, λίγα, μέρη για να κάνετε εξάσκηση.

Για τζόκινγκ στον Εθνικό Κήπο
Ο Εθνικός Κήπος, δίπλα ακριβώς από τη Βουλή και σε απόσταση αναπνοή από το μετρό Συντάγματος είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις του υπαίθριου αθλήματος. Άλλωστε, αυτός ο χώρος για πολλά χρόνια ήταν το προπονητήριο ακόμη και πρωταθλητών αντοχής στην Ελλάδα.

Για τρέξιμο στο Πεδίον του Άρεως
Το Πεδίον του Άρεως δημιουργήθηκε το 1934 με στόχο να τιμηθούν οι ήρωες της επανάστασης. Το Δεκέμβριο του 2010 έγινε η ανάπλασή του και έτσι τώρα αποτελεί μία ικανοποιητική όαση πρασίνου στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Για τρέξιμο στο λόφο Φιλοπάππου
Αρκετή ανηφόρα και πολύ μεγάλη κατηφόρα. Πραγματικά ένας πράσινος χώρος μέσα στην πόλη, αρκεί φυσικά να το προσπαθήσετε καθώς υπάρχουν και κυκλικές διαδρομές αρκετά δύσκολες.

Εκτός από τα παραπάνω πάρκα, υπάρχει και το πάρκο του Αντώνη Τρίτση στο Καματερό, το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και πολλά ακόμη στην πρωτεύουσα. Μόνο που κάποια εξ’ αυτών χρειάζονται και προσοχή με δεδομένη την εγκληματικότητα που επικρατεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να πηγαίνετε για τρέξιμο κυρίως τα πρωινά.