Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια, όπου τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πιθανόν ισχυρά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Οι βοριάδες ξεκίνησαν να ενισχύονται, σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως σημειώνει, έχει ξεκινήσει ήδη η απότομη ενίσχυση των ανέμων στην ανατολική και νότια χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής).

Ο ίδιος συνιστά την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας: «Μην παρκάρετε κάτω από δέντρα που είναι ετοιμόρροπα και επίσης προσέξτε τις γλάστρες που έχετε στα μπαλκόνια σας ή ακόμη και άλλα μικροαντικείμενα που ενδεχομένως να παρασυρθούν από τις ισχυρές ριπές του ανέμου, που θα πνέει κατά διαστήματα με εντάσεις 7-8 και τοπικά ίσως 9 μποφόρ (ως ριπές) έως και την Κυριακή».

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Καλλιάνο, η Κυριακή, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, θα είναι μια ιδιαιτέρως βροχερή ημέρα για την Αττική. «Αν έχετε οργανώσει εκδηλώσεις στην ύπαιθρο ή άλλες εξωτερικές εργασίες, παρακαλώ να τις αναβάλετε για να είστε σίγουροι. Δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρετε εφόσον αναμένεται τόσο άστατος καιρός για τις περισσότερες περιοχές του νομού», τονίζει.