Βελτιωμένη χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Άγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών τους παρέμεναν τη νύχτα αρκετοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες εξοχικών, καθώς οι πύρινες «γλώσσες» έφταναν μέχρι τον ομώνυμο οικισμό. Παρότι το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη και θα φανεί όταν σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς, ο μέχρι στιγμής ανεπίσημος απολογισμός αναφέρει ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, ενώ μεγάλες εκτιμάται ότι είναι οι καμένες εκτάσεις στο πευκοδάσος της περιοχής. Ζημιές φαίνεται ακόμη να προκλήθηκαν σε εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτήν τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 25 οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης, στον δρόμο προς τα Πετροκέρασα.

Αυτήν τη στιγμή την πυρκαγιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 18 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και καναντέρ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά ξεκίνησε σχετικά χαμηλά από την περιοχή προφήτης Ηλίας, κοντά στο χωριό Λιβάδι και οι βόρειοι άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς την πλαγιά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στο συγκεκριμένο σημείο η βλάστηση είναι κυρίως πουρνάρια.