Τα Τρίκαλα απέκτησαν ανταλλακτική βιβλιοθήκη καθώς σε δέντρο ακριβώς δίπλα από το Μουσείο Τσιτσάνη, εγκαινιάστηκε σήμερα το «Βιβλιόδεντρο».

torinvi2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων, πρόκειται για το νέο σημείο για το book crossing, τη συνήθεια της ανταλλακτικής «βιβλιοφαγίας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον δήμο Τρικκαίων.

torinvi3

Τι περιλαμβάνει αυτή η συνήθεια; Λάτρεις του βιβλίου εναποθέτουν σε συγκεκριμένα σημεία ένα δικό τους βιβλίο, παίρνοντας κάποιο άλλο για να διαβάσουν. Στη συνέχεια μπορούν να το αφήσουν σε άλλο σημείο ανταλλαγής, σε άλλη πόλη, ή ακόμα και σε άλλη χώρα. Και να το πάρει, έτσι, δεύτερος αναγνώστης, ο οποίος, επίσης, θα το αφήσει σε άλλο σημείο.

torinvi4

Η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Βασιλένα Μητσιάδη, ανέφερε ότι καθένας γράφει το σημείο ανταλλαγής και το βιβλίο, όπως και σχόλια για την επιλογή του. Τα πρώτα βιβλία τοποθετήθηκαν από τα μέλη της τρικαλινής ομάδας book crossing.

Στο τέλος, μαθητές των σχολείων άφησαν και πήραν βιβλία, για να ξεκινήσουν και αυτά το δικό τους ταξίδι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.