Δεν έχουν μολυνθεί με ορυκτέλαια και υδρογονάνθρακες τα νερά στις παραλίες του Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, της κεντρικής Σαρωνίδας, του κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας, του δήμου Σαρωνικού.

Αυτό έδειξαν τα επίσημα στοιχεία από τις αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποίησαν τα πιστοποιημένα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ», με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής.

Οι αναλύσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από το ΕΛΚΕΘΕ μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού δεν κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση, βάσει της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, η δημοτική αρχή βεβαιώνει ότι θα «βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο και θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη, πάντα με γνώμονα την προστασία της ακτογραμμής του Δήμου μας και της δημόσιας Υγείας».