Την πορεία τους με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή ξεκίνησαν πριν λίγα λεπτά οι μεταλλωρύχοι, που είχαν συγκεντρωθεί από τις 7 το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλοντος διεκδικώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η λεωφόρος Μεσογείων, που ήταν από το πρωί κλειστή και στα δύο ρεύματα, αρχίζει να ανοίγει στην άνοδο. Η κάθοδος παραμένει κλειστή.

Προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των μεταλλωρύχων με τον γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία της διαιτησίας μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», για την αδειοδότηση της εγκατάστασης στις Σκουριές.

«Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας. «Υπάρχει» πρόσθεσε «ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός

IMG_1559 IMG_1560 IMG_1561 IMG_1562 IMG_1563 IMG_1565 IMG_1564

cmm2vp0t d145eq79 u8cixsmk

Βίντεο/Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος – Κατερίνα Καμπόσου