«Νεαρός άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του. Όταν εκείνη άρχισε να αντιδρά, απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον σκύλο της για να κάμψει τις αντιστάσεις της. Τελικά τον σκότωσε. Ήθελε να της δείξει ότι αφού έμεινε ατιμώρητος για την φρικτή πράξη του, μπορούσε να κάνει το ίδιο και σε αυτή αν δεν υπέκυπτε».

«Γυναίκα πήγε την τραυματισμένη γάτα της σε φιλοζωική οργάνωση. Την είχε πετάξει ο σύζυγός της στον τοίχο γιατί ζήλευε που ασχολούνταν μαζί της. Ήταν και αυτή θύμα ξυλοδαρμών».

«Ο σύζυγος μιας άλλης γυναίκας της έστειλε βίντεο που κάλυπτε με μονωτική ταινία την γάτα της. Κακοποιούσε συστηματικά την ίδια και όσους σχετίζονταν μαζί της».

Πρόκειται για τρία ακραία παραδείγματα, που τεκμηριώνουν την άμεση σύνδεση της βίας απέναντι στα ζώα με τη βία απέναντι σε παιδιά και γυναίκες, όπως ανέφερε η κ. Μισέλ Ουέλς ανώτερη πολιτειακή Εισαγγελέας στην Βιρτζίνια, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ο κύκλος της βίας, από την κακοποίηση ζώων στην ενδοοικογενειακή βία». Η ίδια, όπως και οι Σούζαν Ντέϊ και Σιόμπχαν Τσέϊς, αξιωματικοί της αστυνομίας στην μονάδα παιδικής κακοποίησης και προστασίας ζώων, αντίστοιχα, συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λος Άντζελες και Γενική Εισαγγελία της Βιρτζίνια, για την εκπαίδευση 200 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και 50 Εισαγγελέων και Ανακριτών για τον χειρισμό τέτοιων περιστατικών.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», εντυπωσιακά ήταν τα όσα ανέφερε η Εισαγγελέας της Βιρτζίνια, η οποία υποστήριξε ότι ο «κακοποιός δεν σταματά τη βία στα ζώα», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματα δεν καταγγέλλουν τον θύτη, φοβούμενοι περαιτέρω κακοποίηση του αγαπημένου τους ζώου και όχι του… εαυτού τους. Τόνισε, ακόμη τις περιπτώσεις κτηνοβασίας που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, όπως και τις κυνομαχίες, οι οποίες ουσιαστικά οργανώνονται από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος με μεγάλα κέρδη.