Τουλάχιστον η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας ήταν η 82η ΔΕΘ που ολοκληρώθηκε χθες. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως πάνω από 250.000 άτομα συνολικά εκτιμάται ότι επισκέφτηκαν την 82η ΔΕΘ μέσα σε λίγες ημέρες, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 17 του μηνός, ενώ τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι οι στόχοι πιάστηκαν γενικά και η 82η ΔΕΘ ήταν η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

«Φέτος είχαμε απόλυτη επιτυχία, με πάνω από 250.000 επισκέπτες συνολικά. Και αν αυτό συνέβη με τιμώμενη χώρα την Κίνα, θεωρώ ότι θα γίνει νέο ρεκόρ με τις ΗΠΑ που θα είναι η τιμώμενη χώρα το 2018. Εμείς από σήμερα εργαζόμαστε για την 83η ΔΕΘ. Το σύνθημα των ΗΠΑ είναι «το έθνος της καινοτομίας». Είναι σίγουρο ότι θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε δει άλλη φορά. Θα έρθουν εκθέματα ακόμη και πειραματικά που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συναυλία του Σάκη Ρουβά με την οποία έπεσε η αυλαία της 82ης ΔΕΘ: «Ο Σάκης είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Το μήνυμα που ήθελε να περάσει το πέρασε με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι μπορούμε εύκολα να γίνουμε εθελοντές δότες του μυελού των οστών. Το ευχάριστο και σε αυτό τον τομέα είναι και εδώ πετύχαμε τετραψήφιο αριθμό εθελοντών που και αυτό αποτελεί ρεκόρ».