Ξεκίνησε η κινητοποίηση στην Αθήνα για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία έχει ως σημείο συγκέντρωσης το Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές σκοπεύουν να φτάσουν μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί.

Η πορεία θα περάσει, επίσης, μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία έχει ως σκοπό τη διαμαρτυρία για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όπου ένας ακροδεξιός εμβόλισε με το αυτοκίνητό του διαδηλωτές κατά του ρατσισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα, αλλά και από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συγκέντρωση μετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παρευρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί. Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος και η απελπισία», ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί σήμερα το μεσημέρι η πορεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κινήθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη, ωστόσο η Αστυνομία εμπόδισε την πρόσβαση σε αυτά.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του newsbeast.gr από την Αθήνα:

IMG_1106 IMG_1107 IMG_1108

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος