«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών καθώς χάθηκε το ποσό των 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό του. Η ανακάλυψη έγινε πριν από λίγες ημέρες και έχει διαταχθεί η διενέργεια σχετικής ΕΔΕ.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας  στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα … χάθηκαν μέσα από το χρηματοκιβώτιο του Συλλόγου και προορίζονταν για την  αγορά γραμματίων και ενσήμων τα οποία χρησιμοποιούν οι δικηγόροι  για να παρίστανται στα δικαστήρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αρχικό ποσό που είχε υπολογίσει ο Σύλλογος το καλοκαίρι για την αγορά των απαραίτητων ενσήμων ήταν περίπου 100.000 ευρώ. Ωστόσο, η αγορά ενσήμων περιορίστηκε σε περίπου 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, όμως , διαπιστώθηκε πως τα χρήματα είχαν κάνει …φτερά από το χρηματοκιβώτιο.

Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ενημερώθηκε από το Προεδρείο  για την απώλεια των χρημάτων αλλά και τις ενέργειες που ακολούθησαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου

«Το Δ.Σ του ΔΣΑ, συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας».