Το κουδούνι χτύπησε σήμερα το πρωί και στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών. Για τους μικρούς μαθητές όμως του συγκεκριμένου σχολείου τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Σήμερα θα ήταν ημέρα χαράς για γονείς και μαθητές. Το κλίμα όμως ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς από κοντά τους έλειπε ένας συμμαθητής τους. Ο μικρός Μάριος ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα σε σχολική γιορτή στο Μενίδι.

IMG_0731 Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τον γονιών και τον γιαγιάδων που πήγαν σήμερα τα παιδιά στο σχολείο.

«Είναι λίγο δύσκολο γιατί ήταν συμμαθητές και με τον εγγονό μου αλλά η ζωή συνεχίζεται. Άλλα παιδάκια λένε θα πάνε άλλα δεν θα πάνε. Δύσκολα γιατί ήμασταν όλοι στη γιορτή που χάθηκε το παιδί. Ο εγγονός μου όταν χάθηκε το παιδί δεν ήρθε για μια εβδομάδα. Ούτε σήμερα ήθελε να έρθει στον αγιασμό γιατί δεν θα δει τον φίλο του. Δεν αλλάζει τίποτα, το πρόβλημα παραμένει. Δεν βλέπουμε αστυνομία».

IMG_0729

«Προσπαθούμε να μην το συζητάμε γιατί είναι μικρά παιδάκια και ήταν την ημέρα της γιορτής εδώ. Είναι δύσκολο πρώτα από όλα για εμάς τους γονείς και φυσικά για τα παιδιά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως και μακάρι κάτι να γίνει», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Οι γονείς δηλώνουν ότι από εκείνη την ημέρα συνεχίζουν να ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στην είσοδο του σχολείου υπάρχει και σχετική ανακοίνωση από τους κατοίκους όπου καταγγέλλουν τα περιστατικά και την κατάσταση.

IMG_0733Στον αγιασμό του συγκεκριμένου σχολείου ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πάει επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα.

«Είναι μια πολύ όμορφη μέρα σήμερα η αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλη την επικράτεια. Πράγματι ήταν να ήταν εδώ και ο κ. Μητσοτάκης αλλά δυστυχώς έκτακτες υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να τροποποιήσει το πρόγραμμα του, θα ήθελε να είναι εδώ και ήταν στο πρόγραμμα του», δήλωσε η τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως.

Για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα τόνισε: «Είναι ένα θλιβερό γεγονός, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει ασφάλεια παντού».

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια για την ασφάλεια των παιδιών στους δρόμους.

IMG_0734 IMG_0735

Βίντεο / φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος