Να ενταθούν οι προσπάθειες όλων για να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στην πόλη κάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των εγκαινίων του ειδικού διαμορφωμένου περιπτέρου, που βρίσκεται στην πύλη ΧΑΝΘ, στην 82η Διεθνή Εκθεση.

Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης η ανακύκλωση και η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου και «Συμμαχία Πολιτών», Μάκη Στεργίου, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Εντάξει», Στέφανο Γωγάκο, που βρισκόταν στο χώρο της ΔΕΘ να κόψουν συμβολικά μαζί την κορδέλα από το περίπτερο.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε πως ο διπλασιασμός του ποσοστού της ανακύκλωσης από το 15% που είναι σήμερα στο 30% έως το τέλος του 2019, μέσω και της διεύρυνσης των ρευμάτων ανακύκλωσης, είναι η προτεραιότητα του δήμου.

Πρόκειται για ένα διαμορφωμένο περίπτερο με σκοπό την προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης και κεντρικό σύνθημα «Επαναχρησιμοποιώ, Μειώνω, Ανακυκλώνω», το οποίο τις επόμενες ημέρες θα περιμένει τους χιλιάδες επισκέπτες της ΔΕΘ. Θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και ορθολογικής χρήσης των οικιακών απορριμμάτων.

Επίσης, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια, παιχνίδια και δράσεις ανακύκλωσης για παιδιά και ενήλικες, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται θεματικές εκδηλώσεις για την κοινωνική προστασία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, το αστικό περιβάλλον, τον τουρισμό και τη στρατηγική «Θεσσαλονίκη 2030».