Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες οδηγών για συνθήκες επικινδυνότητας που επικρατούν σε σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δυο σημεία που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Ειδικότερα, το πρώτο αφορά την Περιφερειακή Οδό, στο ύψος του νοσοκομείου «Αγ. Παύλος» και στο ρεύμα προς ανατολικά, όπου -σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες- πέφτουν λάσπες στο οδόστρωμα από διερχόμενα φορτηγά, με συνέπεια να προκαλούνται συνθήκες ανωμαλίας με κίνδυνο ατυχημάτων από την απρόβλεπτη ολισθηρότητα.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, η παραπάνω κατάσταση φέρεται να προκαλείται από φορτηγά που κατευθύνονται ή προέρχονται πιθανότατα από εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, το οποίο βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το δεύτερο σημείο αφορά την οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, η οποία καταλήγει στο κτίριο του CEDEFOP της ΕΕ, όπου -όπως καταγγέλθηκε- υπάρχει σωρεία κακοτεχνιών στο οδόστρωμα, ύστερα από εκτέλεση εργασιών, με κίνδυνο ατυχημάτων, κυρίως για τους οδηγούς δικύκλων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε εγγράφως από τον διευθυντή της Τροχαίας τη διενέργεια προανάκρισης για την απόδοση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών).