«Κοιτάξτε πώς ντύνονται οι γυναίκες τους και πώς διασκεδάζουν. Είναι αμαρτωλοί. Είναι πνιγμένοι στην αμαρτία». Αυτά έλεγε διαρκώς ένας από τους μουσουλμάνους που προσεύχεται σε ένα από τα τρία επίφοβα τζαμιά στην Αθήνα και τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως ιμάμης από το Μπαγκλαντές ο οποίος επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση ένα χώρο λατρείας στην Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ύποπτος από την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή του συγκεκριμένου άνδρα προκειμένου να εξεταστεί ο κύκλος των επαφών του και ο ρόλος που κατείχε.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, ηλικίας 30 ετών, με ακραίες απόψεις και θέσεις για τη Δύση. Σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να απελαθεί. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τον συγκεκριμένο προσήχθησαν ακόμη τέσσερα άτομα από το Μπαγκλαντές.

Ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης, ήταν παράνομα στη χώρα μας ενώ στις ομιλίες του εξέφραζε ακραίες θέσεις για την Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει τις έρευνες της σε τρία παράνομα τζαμιά που συχνάζουν εβδομαδιαίως τουλάχιστον 100 μουσουλμάνοι, οι οποίοι βρίσκονται υπο διακριτική παρακολούθηση.