Στη σύνταξη επιστολής με αποδέκτες τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) προχωρούν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αφορμή για την επιστολή έχει σταθεί η καταγγελία υπαλλήλου του οργανισμού ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του Ελένη Γιαννακοπούλου πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις βλέποντας το φως της δημοσιότητας, ενώ μπήκε και στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης με την εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας να ζητά τη διερεύνηση του περιεχομένου της καταγγελίας.

Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο έφθασε και στο Συνοδικό Μέγαρο και τη Μονή Πετράκη. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι 12 μητροπολίτες μέλη της ΔΙΣ συζήτησαν για πολύ ώρα το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι μαζί κατέληξαν, ότι μετά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η διοίκηση της εκκλησίας θα πρέπει να παρέμβει προς την κυβέρνηση και τους αρμοδίους προκειμένου όπως τονίζεται να υπενθυμίσει ότι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής συνείδησης πρέπει να ισχύει για όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κείμενο της επιστολής θα υπενθυμίζει το νομικό καθεστώς που διέπει την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους και στα δημόσια κτίρια.

Μάλιστα θα γίνεται αναφορά στο άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει το συγκεκριμένο δικαίωμα.