«Απολύτως ανακριβές» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο ακυρώνεται, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στον ομώνυμο δήμο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφέρει ειδικότερα, ότι η σύμβαση για την παραχώρησή του έχει εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΘΑ (Ταμείου Εθνικής Άμυνας) και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά με μεγάλη πλειοψηφία. Οι αποφάσεις του συμβουλίου έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία έως σήμερα δεν έχει εκδώσει απορριπτική απόφαση. Έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο ζητάει διευκρινίσεις από τον δήμο και το υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες και θα δοθούν εγκαίρως, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβερνητική δέσμευση θα ολοκληρωθεί χωρίς κανένα εμπόδιο, καθώς αποτελεί αίτημα του συνόλου της κοινωνίας της πόλης. Όσο κι αν κάποιοι -ίσως και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης- επιθυμούν είτε τη σύγχυση της κοινής γνώμης είτε ακόμη και την ακύρωση της παραχώρησης του «Παύλου Μελά» στην τοπική κοινωνία, τους διαβεβαιώνουμε ότι εθελοτυφλούν. Η παραχώρηση είναι ήδη γεγονός. Αποτελεί κατάκτηση του λαού της Θεσσαλονίκης, που κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο δεν πρόκειται να αποτρέψει» καταλήγει το υπουργείο.

Δεν έχει ακυρωθεί τίποτα αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης

«Καμία απόφαση ακύρωσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά δεν έχει εκδοθεί» αναφέρει, μέσω σημερινής ανακοίνωσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο ακυρώνεται η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο.

«Το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσιεύεται, αφορά σε διευκρινιστικό ερώτημα προς τον Δήμο Παύλου Μελά και το υπουργείο Εσωτερικών και εντάσσεται στη συνήθη διοικητική διαδικασία του ελέγχου νομιμότητας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εν λόγω παραχώρησης για την τοπική κοινωνία, εργαζόμαστε όλοι προς την κατεύθυνση της νόμιμης ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας» προστίθεται στην ανακοίνωση από το γραφείο συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Δεμουρτζίδης: Η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» θα προχωρήσει

Η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» θα προχωρήσει, παρά τα «εμπόδια» που θέτει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονία Θράκης, και το θέμα θα λυθεί πριν από την έλευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, στις 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Πάντα υπάρχει μία ανησυχία για τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν θέλω να υποβαθμίσω το γεγονός, ωστόσο είμαι αισιόδοξος πως το θέμα θα λυθεί πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ», επισήμανε ο δήμαρχος αφού έλαβε το έγγραφο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννη Σάββα, με το οποίο ζητάει διευκρινίσεις.

Όπως είπε, αμέσως επικοινώνησε με την υπεύθυνη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, την ενημέρωσε σχετικά και ο δήμος προχωράει κανονικά στις απαραίτητες μελέτες.

(φωτογραφία αρχείου)