Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί.

Στο μεταξύ, δύο νέες εστίες έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου έχουν χωριστεί στα τρία μέτωπα, ενώ έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απαγορεύουν στα εναέρια μέσα να σηκωθούν.

Σε εξέλιξη, χωρίς αυτή την ώρα να απειλεί κατοικημένες περιοχές, είναι η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην θέση Άγιοι Θεόδωροι κοντά στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας η φωτιά συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να καίει δασώδεις εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να ελέγξουν την φωτιά, βοηθούμενες και από εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί.

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας, όπου επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.