Σαν σαρδέλες είχε στριμώξει μέσα στο ΙΧ επιβατικό του αυτοκίνητο δέκα μετανάστες ένας 45χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, είχε βάλει δύο ανθρώπους στο πορτ μπαγκάζ, ενώ τους άλλους οκτώ μέσα στην καμπίνα, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικους.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (Διόδια Ανάληψης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης καταδίωξαν το αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα, αναπτύσσοντας ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, με το όχημα να εκτρέπεται από την πορεία του στην περιοχή του Κορδελιού, προσκρούοντας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο 45χρονος οδηγός αποπειράθηκε να τραπεί σε φυγή πεζός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη. Κατά την ακινητοποίησή του, ο εν λόγω άνδρας προέβαλε αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δέκα αλλοδαπών, εκ των οποίων οι εννέα είχαν τόπο καταγωγής το Ιράκ και ένας από το Ουζμπεκιστάν. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.