Ανακοίνωση για τη θαλαμηγό που πήρε φωτιά και βυθίστηκε τελικά ανοιχτά της μαρίνας Αλίμου εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα. Στη θαλαμηγό επέβαιναν εννέα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού και Φλοίσβου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Θ/Γ ”PLAN SEA” Ν.Π. 9433, με εννέα συνολικά επιβαίνοντες (τέσσερα άτομα πλήρωμα και πέντε επιβάτες), στην θαλάσσια περιοχή δύο ναυτικών μιλίων έξωθεν της Μαρίνας Αλίμου.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, πυροσβεστικό σκάφος της Π.Υ. το οποίο ξεκίνησε άμεσα την πυρόσβεση, καθώς και έξι Ρ/Κ.

Όλοι οι επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στην βοηθητική λέμβο του ”PLAN SEA”, ακολούθως με την αρωγή Ι/Φ σκάφους στο ένα εκ των δύο περιπολικών σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας καλά στην υγεία τους.

Το ”PLAN SEA” βυθίστηκε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν προληπτικά σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Διενεργείται προανάκριση από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού».