Σε οριοθέτηση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνονται από καταστήματα εστίασης της πόλης, προχώρησαν σήμερα συνεργεία του Δήμου Χανίων.

Παρουσία του αντιδημάρχου Μιχάλη Βλαχάκη, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε διαγράμμιση στις οδούς Χρυσάνθου Επισκόπου, Ποτιέ, Νταλιάνη και Καλλινίκου Σαρπάκη, ορίζοντας με τον τρόπο αυτό το εμβαδόν που δικαιούνται να καταλαμβάνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη, οι διαγραμμίσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα καταστήματα της πόλης που έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος χρήσης και τα οποία διαθέτουν άδεια κοινοχρήστου χώρου.

Στους παραβάτες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, προβλέπεται η επιβολή προστίμων και αν η παράβαση επαναληφθεί, αφαίρεση για χρονικό διάστημα έξι μηνών της άδειας χρήσης κοινόχρηστου δημόσιου χώρου.

Με αφορμή την έναρξη της οριοθέτησης των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων της πόλης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σε γραπτή του δήλωση, επισημαίνει:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για εξορθολογισμό των παραχωρήσεων των κοινόχρηστων χώρων, προχωράμε στις απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Προστατεύουμε την αισθητική φυσιογνωμία και τη λειτουργικότητα της πόλης μας, προσδοκώντας ουσιαστικά αυτή να αποκτήσει ένα φιλικότερο πρόσωπο για τους συνδημότες και τους πολυάριθμους επισκέπτες μας».