Στο θέμα με τον Μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλο, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε βόθρο τη Βουλή παρενέβη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ενώ ταυτόχρονα απαντάει στο Νίκο Βούτση για το θέμα της Ορθοδοξίας.

Όπως σημειώνει: «Αποδεικνύεται, ο κ. Βούτσης εμφανίζεται είτε ως αγράμματος είτε ως μοχθηρός ψευδολόγος.

Για Σας, λοιπόν, και για τους ομοίους με Εσάς κάθε βράδυ στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος ψάλλουμε τα εξής: “Οἱ μισοῦντες Σιών, αἰσχύνθητε ἀπό τοῦ Κυρίου, ὡς χόρτος γάρ πυρί ἔσεσθε ἀπεξηραμένοι” (Ἀντίφωνον τῶν Ἀναβαθμῶν, Μικρά Παράκλησις).

Αλλά και σε κάθε Εσπερινό επίσης παρακαλούμε τον Χριστό μας με τα λόγια: “Ἐκλείποιεν ἁμαρτωλοί ἀπό τῆς γῆς καί ἄνομοι, ὥστε μή ὑπάρχειν αὐτούς. Εὐλόγει ἡ ψυχή μου τόν Κύριον” (Προοιμιακός) Και έπειτα από αυτά όλοι μαζί να του ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ».

Ο κ. Αμβρόσιος στέκεται στο πλευρό του Μητροπολίτη Κοζάνης και του απευθύνει μια ανοιχτή επιστολή.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες ξέσπασε σάλος με τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης ο οποίος φαίνεται να είπε «βόθρο» τη Βουλή.

Τους «μύδρους» κατά πολιτικών και αυτοδιοικητικών φέρεται να εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Ιεράς Παράκλησης στην Ι. Μονή Ζιδανίου την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 ενώπιον περιορισμένου ακροατηρίου προσκυνητών, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας στο μοναστήρι.

Φέρεται να είπε: «…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς…

Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα. Με ενημέρωσαν ότι κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργείται η προσευχή από τα σχολεία. Και είναι η ίδια στάση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι εκμαυλίζουν για ψήφους, αυτό είναι το μέλημά τους…

Όπως προείπα, είναι κάποιοι που αγωνιούν και αγωνίζονται, αλλά χάνονται μέσα στη λάσπη, μέσα στην Κόπρο του Αυγείου…» .

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, είχε εκφράσει την οργή του, τονίζοντας πως ήλπιζε πως θα υπάρξει διάψευση ή ανασκευή αυτών των δηλώσεων.

Στην υπόθεση έκανε παρέμβαση ο κ. Αμβρόσιος δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία του Κώστα Ζουράρι με σανδάλια στη Βουλή.

Η ανοικτή επιστολή του κ. Αμβρόσιου

Με πολλήν θλίψιν ανέγνωσα την είδηση, ότι ο κ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ωργίσθη καθ’ Υμών, επειδή είπατε, ότι η Βουλή των Ελλήνων ομοιάζει με βόθρο!

Ούτε επικροτώ, ούτε όμως και αποδοκιμάζω τόν χαρακτηρισμό! Επιθυμώ όμως να Σας βοηθήσω στην Απολογία Σας. Γι’ αυτό και παρακαλώ πρίν δώσετε μιά οποιαδήποτε απάντηση στον κ. Βούτση να τον ερωτήσετε:

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ» και όχι βέβαια στο σαλόνι του σπιτιού τους!

Πως, λοιπόν, και γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, όταν Βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβερνήσεώς σας προσήλθε στη Βουλή φορώντας ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ; Μήπως αυτός ο κύριος υποβίβασε τον θεσμό της Βουλής;

Επί πλέον σας ερωτώ: Μήπως τα παρακάτω λόγια σας, χωρίς άλλη επεξεργασία, επιβεβαιώνουν τά λόγια μου; Διότι με δηλώσεις σας είπατε τα εξής φοβερά λόγια: «Η αξιωματική Αντιπολίτευση ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη»! Αλήθεια, λοιπόν, όταν κάποιος χάνει την ηρεμία του, καί από την νευρικότητα φθάνει στην εξαλλοσύνη, ελέγχει άραγε τα λόγια του; Ασφαλώς όχι! Τότε ακριβώς το στόμα του ανθρώπου γίνεται ένας αληθινός βόθρος, από τον οποίον μόνον δυσοσμία αναδύεται!

* Ώστε, κ. Πρόεδρε, μήπως είναι η ώρα να πάτε σε κάποιο ψυχο-οφθαλμίατρο και να ελέγξετε τήν πνευματική Σας όραση;

Εμείς για να Σας βοηθήσουμε, παραθέτουμε την φωτογραφία του Υπουργού με τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ!