Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι φωτιές που ξέσπασαν στην Πάργα και το Αγρίνιο με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Τσεκούρι Πάργας επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη φωτιά σε δάσος στα Αμπέλια Αγρινίου επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο δήμο Αρχανών επί της Λεωφόρου Τατοΐου που ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ και στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, που ξέσπασε μετά τις 10 το βράδυ.

Σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας Αργολίδος, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Άρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνία, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Ικαρία, Σάμος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

(φωτογραφία αρχείου)