Ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές και θέλεις να τις απολαύσεις στον μέγιστο βαθμό, χωρίς κανένα άγχος και προβληματισμό; Σίγουρα η ξεγνοιασιά και η χαλάρωση δεν θα είναι η ίδια αν ξέρεις ότι θα επιστρέψεις σε ένα σπίτι που θυμίζει πεδίο μάχης. Πιάτα και ποτήρια διάσπαρτα στην κουζίνα και το σαλόνι, άπλυτα ρούχα στο καλάθι και βρόμικα σεντόνια είναι μερικά από τα πράγματα που δεν πρέπει να σκέφτεσαι τις ημέρες που ο βασικός σου σκοπός είναι η ξεκούραση. Ακόμα και αν δεν σε απασχολήσει όσο βρίσκεσαι μακριά, στο γυρισμό είναι απίθανο να μη θυμηθείς όλα εκείνα τα πράγματα που έπρεπε να κάνεις και αμέλησες. Πώς θα σιγουρευτείς ότι το σπίτι σου θα βρίσκεται στην εντέλεια όταν θα χρειάζεσαι λίγη δύναμη για να επιστρέψεις στην καθημερινότητα; Η ομάδα καθαρισμού του Douleutaras.gr μοιράστηκε μαζί μας μία λίστα με όλα τα σημεία που πρέπει να φροντίσεις προτού κλειδώσεις την πόρτα του σπιτιού σου! Είσαι έτοιμος/-η να πιάσεις τη δουλειά;

Άδειασε και καθάρισε όλους τους κάδους σκουπιδιών

Για να μην επιστρέψεις σε ένα «μυρωδάτο» σπίτι, φρόντισε να έχεις καθαρίσει όλους τους κάδους σκουπιδιών. Ειδικά «το άρωμα» των κάδων του μπάνιου και της κουζίνας θα είναι εφιαλτικό μόλις περάσουν μερικές μέρες.

Βάλε πλυντήριο ρούχων και σιδέρωσε

Σίγουρα το περιεχόμενο της βαλίτσας σου θα μπει κατευθείαν στο πλυντήριο μετά τις διακοπές. Προνόησε, λοιπόν, για να αποφύγεις τη διπλή δουλειά. Βάλε πλυντήρια και σιδέρωσε τα ώστε να μπορείς να ασχοληθείς κατευθείαν με τα ρούχα των διακοπών, όταν γυρίσεις.

Ξεκαθάρισε ό,τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο

Φρούτα, λαχανικά, γιαούρτια και τάπερ με φαγητά είναι μερικά από τα πράγματα στο ψυγείο σου που δεν θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Έλεγξε όλες τις ημερομηνίες λήξης και ξεκαθάρισε το περιεχόμενο του ψυγείου σου. Μπορείς να δώσεις ότι πρόκειται να χαλάσει στη μητέρα σου ή σε κάποιο φίλο σου.

Στρώσε καθαρά σεντόνια

Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι το μόνο που θα θέλεις να κάνεις είναι να ξεφορτώσεις τα πράγματα από το αυτοκίνητο και να ξαπλώσεις αναπαυτικά στο κρεβάτι σου. Τίποτα δεν πρόκειται να σε κάνει να νιώσεις πιο ευχάριστα από τα πεντακάθαρα σεντόνια σου και τίποτα πιο δυσάρεστα από το το στρώσιμο του κρεβατιού μέσα στη νύχτα.

Μάζεψε τα βρώμικα ποτήρια και τα πιάτα και βάλε πλυντήριο

Όλο και κάποιο πιάτο ή ποτήρι θα έχει ξεχαστεί στο σαλόνι ή τη κουζίνα σου. Μάζεψε ότι έχεις αφήσει σε διάφορα μέρη του σπιτιού σου και βάλε πλυντήριο. Εκτός του ότι θα θέλεις να τα βρεις καθαρά όταν γυρίσεις, σίγουρα δεν θα ήθελες να βρεθείς αντιμέτωπος/-η με μικρούς ανεπιθύμητους επισκέπτες!

Βάλε ηλεκτρική σκούπα και σφουγγάρισε το πάτωμα

Ειδικά σε δωμάτια του σπιτιού που μπορεί να έχουν παραπέσει ψίχουλα, όπως είναι το σαλόνι και η κουζίνα, η ηλεκτρική σκούπα και το σφουγγάρισμα είναι απολύτως απαραίτητα για να σιγουρευτείς ότι τα μυρμήγκια δεν θα κάνουν πάρτι, όσο εσύ θα λείπεις! Η τελευταία δουλειά του σπιτιού; Ετοίμασε τη βαλίτσα σου και απόλαυσε τις διακοπές σου όσο περισσότερο μπορείς! Όταν επιστρέψεις το σπίτι σου θα σε περιμένει πιο καθαρό από ποτέ!