Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος, ενώ ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η πυρκαγιά μέχρι να νυχτώσει, γιατί μετά δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων. Σημειώνεται επίσης, ότι η κατεύθυνση της φωτιάς είναι τώρα προς τη Σαρωνίδα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 9 οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, 5 ελικόπτερα, καθώς και 1 συντονιστικό.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Σταυρούλα Μαλίκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως έχουν δημιουργηθεί ζώνες προστασίας γύρω από τις κατοικημένες περιοχές ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανέναν κίνδυνο, ενώ τόνισε πως τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν τις ρίψεις μέχρι να πέσει το φως της μέρας.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ