Για «συστηματικό πόλεμο απέναντι στην εμπορικότητα, απέναντι στην οικονομική ζωή της Αθήνας», μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την «αυτοψία» που πραγματοποίησε μετά χθεσινοβραδινά επεισόδια στην Ερμού για την Ηριάννα.

«Υπάρχει ένα κύμα ανομίας το οποίο συνδέθηκε με άλλες παράνομες πράξεις εναντίον των καταστημάτων. Θέλουν να πλήξουν την εμπορική κίνηση γιατί ξέρουν ότι αν αυτό το πετύχουν θα γονατίσουν το κέντρο της πόλης. Είτε μιλάμε για τους τραμπούκους που έρχονται τις Κυριακές και εμποδίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων είτε μιλάμε για τους τραμπούκους που έρχονται με βαριοπούλες και σπάνε τα καταστήματα μιλάμε στην ουσία για διαφορετικές εκδοχές, διαφορετικής έντασης που εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο μιας συστηματικής μάχης, ενός συστηματικού πολέμου απέναντι στην εμπορικότητα, απέναντι στην οικονομική ζωή της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

«Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα πολιτικής βούλησης, δεν είναι μόνο οι βαριοπούλες. Οι τραμπουκισμοί αρχίζουν και από ηπιότερες αλλά πολύ συστηματικές μορφές προσβολής. Της οικονομικής ελευθερίας αυτών των ανθρώπων. Στρεφόμενοι εναντίων αυτών πάνε να γονατίσουν την οικονομία της πόλης», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Αθήνας.