Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο φοιτητικό σου σπίτι, να αλλάξεις πόλη για δουλειά, να ανεξαρτητοποιηθείς ή απλώς ψάχνεις τη νέα σου φωλιά; Όποιο από τα παραπάνω και αν ισχύει, σίγουρα η διαδικασία της μετακόμισης σου δημιουργεί ένα μικρό -ή μεγάλο- άγχος. Πιθανότατα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να διαχειριστείς. Αν το σκεφτείς θα πρέπει να χωρέσεις όλη τη ζωή σου σε χαρτόκουτα και να τα μεταφέρεις σε ένα νέο χώρο που αργά ή γρήγορα θα γίνει το σπίτι σου. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, όσο τα φαντάζεσαι. Υπάρχει τρόπος για να μετακομίσεις με έναν πόνο! Πώς θα το καταφέρεις; Το Douleutaras.gr σε συνεργασία με τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας του μοιράζονται μαζί μας τις συμβουλές τους για μία εύκολη μετακόμιση. Μην ανησυχείς, λοιπόν, απλώς διάβασε παρακάτω!

Ετοίμασε μία λίστα εργασιών

Από την αλλαγή της διεύθυνσης και τη σύνδεση της νέας σου τηλεφωνικής γραμμής μέχρι την εγκατάσταση του κλιματιστικού σου υπάρχουν αμέτρητες εργασίες που θα πρέπει να ολοκληρώσεις για μετακομίσεις στο νέο σου σπίτι. Άλλες εργασίες θα πρέπει να γίνουν αρκετό καιρό πριν τη μεταφορά, άλλες κατά τη διάρκεια της μετακόμισης και ορισμένες αφού εγκατασταθείς. Για να μη χρειαστεί να ζήσεις μέσα στην τρέλα, οργανώσου σωστά εξ αρχής! Ετοίμασε μία λίστα με όλες τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν και χώρισε τις κατά χρονική σειρά ή κατά προτεραιότητα. Κάθε φορά που τελειώνεις με κάτι σημείωνε το για να ξέρεις που πατάς και πού βρίσκεσαι. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία καλύτερα εικόνα και φυσικά να σταματήσεις να αγχώνεσαι!

Απαλλάξου απ’ ό,τι δεν χρειάζεσαι

Μέσα στα ντουλάπια σου σίγουρα κρύβονται πράγματα που έχεις να χρησιμοποιήσεις κάμποσα χρόνια. Ρούχα που δεν σου κάνουν πια ή δεν πρόκειται να ξαναβάλεις -και το ξέρεις-, μισοχαλασμένες οικιακές συσκευές και αναμνηστικά που δεν γνώριζες ότι υπήρχαν. Όλα αυτά είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις σε κούτες μετακόμισης. Φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις πραγματικά να σε ακολουθήσει στο νέο σου σπίτι και μετά ξεκίνησε το πακετάρισμα. Εκτός του ότι θα γλιτώσεις από αρκετό περιττό κόπο και χρόνο, αφού δεν θα χρειαστεί να τα πακετάρεις, να τα ξεπακετάρεις και να τα φυλάξεις, το ξεσκαρτάρισμα θα σε γλιτώσει και από περιττά έξοδα. Λιγότερες κούτες, λιγότερος χώρος άρα και λιγότερα χρήματα. Γιατί να κουραστείς και να πληρώσεις παραπάνω αφού μπορείς να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, χωρίς αυτά που δεν χωρούν στο σπίτι σου;

Βάλε ετικέτες σε όλες τις κούτες

Αν παραλείψεις αυτή την κίνηση σίγουρα θα επικρατήσει χάος στο νέο σου σπίτι, αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των αντικειμένων. Τοποθέτησε ετικέτες στις κούτες για να γνωρίζεις τι περιλαμβάνει καθεμία. Θέλεις να προχωρήσεις και ένα βήμα παρακάτω; Εκτός από το περιεχόμενο σημείωσε σε ποιο δωμάτιο ή ντουλάπι θέλεις να τοποθετηθούν για να γλιτώσεις ακόμα περισσότερο χρόνο. Οι πληροφορίες στην ετικέτα της κούτας δεν θα βοηθήσουν μόνο στη δική σου οργάνωση. Παράλληλα θα ενημερώσουν το συνεργείο για το περιεχόμενο κάθε κούτας και τις ειδικές ανάγκες μεταχείρισης που ενδεχομένως αυτή έχει. Παραδείγματος χάριν, πίνακες ζωγραφικής ή εύθραυστα αντικείμενα χρήζουν μεγαλύτερης σημασίας από ρούχα ή βιβλία. Θέλεις να μετακομίσεις χωρίς άγχος; Με σωστή οργάνωση, καλό προγραμματισμό και τον κατάλληλο επαγγελματία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!