Μετά από δύο ισχυρούς καύσωνες, η Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στο έλεος της κακοκαιρίας. Η κακοκαιρία στο πέρασμά της έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με σφοδρές χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, φωτιές από κεραυνούς, αλλά και καταστροφές σε κτήρια. Σε κρανίου τόπος μετατράπηκε το Μέτσοβο, από την πρωτοφανή καταιγίδα και την έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα –σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί μπουρίνι και το Σάββατο- ενώ το χαλάζι έδωσε την χαριστική βολή, όπως γράφει το epiruspost.gr. AXALAM2 Οι εικόνες θυμίζουν μέρες του χειμώνα, καθώς τα πάντα έγιναν λευκά… Με την διαφορά, ότι τώρα οι ζημιές που προκλήθηκαν, στα αμπέλια και σε κάθε είδους καλλιέργεια, είναι ανυπολόγιστες. Ζημιές σε δέντρα με αρκετά σπασμένα κλαδιά είχαμε στο Αντίρριο. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν η έντονη βροχόπτωση, η συνεχής πτώση κεραυνών αλλά και χαλαζόπτωση κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της κάτω Αχαγιάς. Προς στιγμή διεκόπη η κυκλοφορία καθώς οι οδηγοί δεν είχαν καθόλου ορατότητα. Η κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της Πατρών-Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο γινόταν με «βήμα σημειωτόν», ενώ προς διευκόλυνση των οδηγών έσπευσαν οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Προβλήματα σε πολλά σημεία της Πάτρας αλλά και την ευρύτερη αυτής περιοχή προκάλεσε το κύμα κακοκαιρία που σαρώνει από το απόγευμα τη Δυτική Ελλάδα. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχναιίκων στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Στο σημείο υπάρχει συσσώρευση υδάτων ενώ υπάρχουν και φερτά υλικά. Προβλήματα με πτώσεις δέντρων έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Καστελόκαμπου, ενώ η πυροσβεστική έχει κληθεί και επέμβει για άντληση υδάτων και στην περιοχή του Ρίου, όπως γράφει το patrastimes.gr. Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των κεραυνών που πέφτουν προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτή Δυμαίων.

Την ίδια στιγμή, υποχώρησε μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου ΠΕΠΑΝΟΣ στην Πάτρα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις. Όπως είπε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς άνθρωπος παρά μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα. Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, λόγω της κακοκαιρίας, κάποια στιγμή ένα ισχυρό ρεύμα αέρα δημιούργησε δυνατό ρεύμα χτύπησε τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μεγάλη τζαμαρία. Το Πρωτάθλημα όπως τόνισε ο κ. Κανελλάκης διεξάγεται κανονικά, ενώ στο χώρο κλήθηκε και η Αστυνομία.

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το μεσημέρι το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές, μετατρέποντας στο σκηνικό σε φθινοπωρινό. Συγκεκριμένα, στο Αγρίνιο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόγνωση της ΕΜΥ. Για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Σε ορισμένες περιοχές, στις Σέρρες, όπως το Χριστός αλλά και στην Αναγέννηση, τα προβλήματα ήταν πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να είναι τεράστιες.