Άρχισαν με το πρώτο φως της μέρα οι ρίψεις από δύο αεροσκάφη Πετζετέλ, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη Σουφλίου.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τα εναέρια μέσα, επιχειρούν 9 πυροσβεστικά οχήματα με 27 πυροσβέστες, 71 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο σκαπτικά μηχανήματα.

Οι πυροσβέστες περιόρισαν την πυρκαγιά στη θαμνώδη περιοχή και απέτρεψαν την επέκτασή της στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί, όπως περιγράφεται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι καλύτερη καθώς έχει οριοθετηθεί, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ενίσχυσή τους στη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.

(φωτογραφία αρχείου)