Κενά στη φύλαξη του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σοβαρές δυσλειτουργίες στον μηχανισμό ασφαλείας του Κοινοβουλίου αποκαλύπτει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο αξιωματικός, μάλιστα, που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το δέμα-βόμβα έφτασε να εκραγεί στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού έχει ήδη αρχίσει να καλεί σε ένορκες καταθέσεις τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση: τα μέλη δηλαδή της προσωπικής φρουράς του κ. Παπαδήμου, καθώς και τους αστυνομικούς του Κοινοβουλίου, που είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο της αλληλογραφίας του.

Καλά ενημερωμένη πηγή αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι οι τρεις αστυνομικοί, που το απόγευμα της 25ης Μαΐου συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό από το κέντρο της Αθήνας στο σπίτι του στο Ψυχικό, κλήθηκαν πριν από μερικά 24ωρα σε νέα κατάθεση, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να επανέλαβαν όσα ήδη από τα τέλη Μαΐου είχαν πει στους συναδέλφους τους της Αντιτρομοκρατικής, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση.

Μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα φέρεται να έχουν όσα κατέθεσε εκ νέου ο 35χρονος αστυνομικός της φρουράς του κ. Παπαδήμου, που το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου μετέφερε την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού για έλεγχο στη Βουλή. Κι αυτό διότι η αναφορά του φέρεται να αποκαλύπτει τα κενά στις διαδικασίες ασφαλείας του Κοινοβουλίου αλλά και τους χειρισμούς των επικεφαλής της υπηρεσίας, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωσε σχετικά: «Εχουν ήδη απομακρυνθεί δύο αστυνομικοί και περιμένουμε αυτές τις ημέρες το πόρισμα, ώστε να καθοριστεί το είδος των ευθυνών και άλλων, εάν υπάρχουν». Αξιωματούχος της Κατεχάκη που ρωτήθηκε σχετικά άφησε να εννοηθεί ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η «ακρόαση» των επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.