Σε τρία μέτωπα παλεύει με τις φλόγες η πυροσβεστική στη Ζάκυνθο, με τις φωτιές στις Βολίμες και τις Ορθονιές να δίνουν καλύτερη εικόνα αλλά το μέτωπο στον Άγιο Γεώργιο Κρημνών να παραμένει ανεξέλεγκτο. Πρόκειται για φωτιά που καίει σε ορεινές περιοχές κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και από τα ξημερώματα αρχίζουν τις ρίψεις νερού και δύο καναντέρ.

Στις Βολίμες η φωτιά είναι σε ύφεση και στις Ορθονιές παραμένει σε εξέλιξη αλλά η εικόνα που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι καλύτερη. Και στις δύο περιοχές καίγονται δασικές εκτάσεις.

Στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για να ερευνήσει τις αγροτοδασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί. Το τελευταίο 24ωρο, σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίστηκαν 48 δασικές πυρκαγιές.

Στη Μεσσηνία, βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στο Εξωχώρι. Να τη θέσουν υπό έλεγχο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς- κατηγορία προβλέπεται για τις παρακάτω περιοχές:

0m8gmnc0

(φωτογραφία αρχείου)