«Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν» διευκρινίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση για το νέο Λύκειο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή» προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας «από τη δομή του Λυκείου και την ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Στόχος η νομοθέτηση για το νέο Λύκειο να γίνει μέσα στο Σεπτέμβρη, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια.

«Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων, αλλά και του κ. Μητσοτάκη, που επαναλαμβάνουν με τόσο μονότονο και χωρίς κανένα επιχείρημα, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» λέει.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εξέφραζαν πάντως ανησυχίες για την καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου, λόγω των συνεχών αλλαγών.

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με την πανεπιστημιακή κοινότητα «εποικοδομητικό» και «με συγκλίσεις», με «καλοπροαίρετες παρατηρήσεις, θετικά σχόλια, αλλά και σφοδρή κριτική συχνά, εκφρασμένη ορισμένες φορές με ένα λόγο κομματικό».